Social

#paine #victor ponta #ieftinire paine

Painea nu se ieftineste

Desi premierul Victor Ponta s-a grabit sa anunte imediat dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International ca painea se va ieftini incepand cu luna septembrie, analistii economici spun ca producatorii nu vor fi de acord cu acest lucru.

De la 1 septembrie, romanii ar trebui sa cumpere o franzela cu 80 de bani, prin reducerea TVA de la 24% la 9%. Se pare insa ca aceasta ieftinire nu va fi usor de facut, deoarece producatorii din industria de profil sunt hotarati sa pastreze actualul pret al painii, de 1 leu, folosind diverse tertipuri.

"Cei care domina acest lant de productie isi vor trage partea leului fara dubii si fara sa se gandească la consumator. Din toamna, vor creste si preturile la utilitati, poate si la materia prima, astfel incat acestea vor fi scuze ideale pentru a acoperi reducerea pe care trebuie sa o dea la raft. In plus, probabil ca vor inmulti productia de sortimente care nu se supun acestor reduceri de TVA, pentru a-si acoperi eventualele pierderi. In fapt, scaderile de pret vor fi de cativa bani, adica mai deloc", a declarat, pentru "Libertatea", analistul economic Ilie Serbanescu.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea