Social

#seceta #romania #paine #grau

Paine romaneasca din grau romanesc

Cultura de grau din Romania a scapat de seceta . Productia va asigura necesarul intern si tara noastra nu va importa cereale.

Suprafata cultivata cu grau a Romaniei a crescut, dar in acest an, romanii vor obtine mai putin grau. Productia va acoperi insa toata cererea interna din panificatie .

Ittu Gheorghe, reprezentantul Institutului de Cercetare Agricola Fundulea, a asigurat ca Romania nu va apela in acest an la importul de cereale pentru a suplimenta recolta.

"Saptamana viitoare va incepe deja recoltarea in Dolj. Decajalul este de zece zile, pentru ca graul incepea sa se culeaga la inceputul lui iulie", a explicat Gheorghe, citat de Evenimentul Zilei.

Seceta din toamna anului trecut a afectat totusi calitatea granelor. Culturile din Sudul tarii au suferit de "ingalbenire si impiticire", cele mai afectate judete fiind Doljul, Teleorman, dar si Dobrogea si Campia de Vest.

Culturile de porumb si floarea soarelui sunt, momentan, in stare buna, dar exista inca riscul ca seceta sa le compromita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea