Social

#paine #panificatie #brutari #paine sanatoasa #reguli fabricare paine

Paine mai sanatoasa pe mesele romanilor! Iata ce reguli noi au impus autoritatile

Autoritatile au impus noi reguli in ceea ce priveste fabricarea painii. Acestea au propus eliminarea a numeroase ingrediente nesanatoase si au in vedere impunerea unor norme stricte in ceea ce priveste panificatia.

Incepand de la 15 ianuarie 2014 vor intra in vigoare noile reguli de fabricare a painii, prin care brutarilor li se interzice folosirea colorantilor, cu exceptia zaharului si a caramelului pentru painea din malt.

Toate aceste masuri au fost luate dupa ce Uniunea Europeana a avertizat ca pe piata din Romania au fost descoperiti numerosi producatori de panificatie clandestini, care vand, de exemplu, sub eticheta de paine neagra, produse care nu sunt fabricate din faina neagra, ci din faina alba in amestec cu o gama larga de coloranti si cacao, pentru obtinerea culorii maronii.

De asemenea, pentru a se implementa cat mai rapid si mai corect aceste noi reguli, producatorii de paine vor fi vizitati frecvent in urmatoarea perioada de inspectorii de la Protectia Consumatorilor.

Sursa foto: arq.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea