Social

# incendiu matei bals #matei bals

Pacientii ingramaditi pe holuri la Matei Bals. Protocoale nerespectate

La Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” nu se mai respectau protocoalele. Spitalul era supraaglomerat iar pacientii infectati cu Covid-19 stateau si pe holuri, cu tuburile de oxigen langa ei. In plus, personalul este insuficient pentru volumul mare de pacienti.

 

La Matei Blas sunt tratate cazurile medii si severe de Covid. O fotografie in care se putea observa clar cum pacientii stau inghesuiti pe holuri cu tuburi de oxigen a devenit virala la finalul anului trecut.  

La acest spital, sunt tratate cazurile medii si cele severe de infectare cu coronavirus. 

„Camera de garda gazduieste, in mod obisnuit, 25-30 pacienti aflati in terapie cu oxigen, majoritatea pe butelii, foarte gravi, care nu au loc pentru a fi internati pe sectie, unii stau in aceste conditii chiar si 4-5 zile la gramada, inclusiv pe coridor, la gramada cu pacientii veniti pentru evaluare si cu personalul medical. Camera de garda nu a fost dezinfectata de cel putin o luna deoarece e mereu plina”, a dezvaluit un cadru medical pe aplicatia „De garda”, dedicata medicilor, potrivit newsweek.ro. 

Din cauza supraaglomerarii si a numarul insuficient de personal, cadrele medicale de la „Matei Bals” au dezvaluit ca in spital nu se mai repecta protocoalele. Inclusiv cel privind tuburile de oxigen, care au un regim special de utilizare, fiind usor inflamabile. 

„Pe sectia de Terapie Intensiva de cateva luni nu se mai respecta curatenia legata de infectiile intraspitalicesti. Dupa decesul unui pacient, nu se mai respecta protocolul de curatare a salonului cu privire la raspandirea infectiilor.

Moare un pacient, se curata repede patul si se aduce alt pacient, in acelasi pat in care am avut pacient cu clebsiela, clostridium sau acineto… ce sanse are urmatorul pacient daca risca sa se infecteze?… Iar acuzatiile ca pacientii, dupa 3-4 zile de spitalizare, dezvolta tot felul de germeni si bacterii intraspitalicesti cad tot in spinarea asistentilor si a infirmierilor”, scria un doctor de la „Matei Bals”. 

In acest caz in care protocoalele nu se mai respecta sansele producerii unui incendiu precum cel produs in aceasta dimineata erau foarte mari. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea