Social

#bolnavi cronici #servicii medicale #pacienti cronici #coplata servicii medicale

Pacientii cronici vor sa fie scutiti de coplata serviciilor medicale

Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) solicita Ministerui Sanatatii sa renunte la intentia de a introduce coplata pentru serviciile medicale in cazul lor.

"Introducerea sistemului de coplata la servicii si investigatii in cazul pacientilor cronici ar avea un impact negativ, dupa povara introducerii coplatii la medicamente, tinand cont de severitatea acestor boli si de necesitatea internarilor repetate pentru control si tratament, sau pentru rezolvarea diverselor complicatii ce apar in cursul evolutiei, secundare bolii sau tratamentului", se arata intr-un comunicat al APCR.

"De asemenea, trebuie avut in vedere ca in majoritatea cazurilor aceste boli sunt invalidante, nepermitand pe de o parte pacientului sa isi desfasoare o activitate normala (ceea ce duce la o diminuare a veniturilor), iar pe de alta parte crescand costurile ingrijirilor (alimentatie individualizata, conditii de locuit, medicamente, eventual personal de ingrijire", mai informeaza acelasi comunicat.

APCR considera ca este necesara o dezbatere serioasa si responsabila pe aceasta tema in vederea gasirii unor solutii viabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea