Social

Otilia Badescu a ales Spania

Lucrurile sunt clare pentru toata lumea din tenisul de masa. Otilia Badescu nu va mai evolua sub culorile echipei reprezentative a Romaniei. Esecul ei la adunarea generala de alegeri pentru conducerea federatiei a fost picatura care i-a umplut paharul nemultumirii. Considera ca alegerile au fost trucate spre a spre a favoriza vechea conducere, in detrimentul exponentilor generatiei tinere.

Asa cum s-a intamplat si la nivelul altor federatii , la gimnastica si natatie. Si in consecinta, Otilia Badescu, campioana Europei de anul trecut, a renuntat sa mai serveasca tenisul de masa de la noi, alegand Spania. In speta, clubul sportivi din localitatea Elche, o asezare pitoreasca de pe coastra Marii Mediterane. Otilia, cu toate ca a implinit 35 de ani, se bucura la Elche de o simpatie aproape iesita din comun. Pe strada o saluta toti pasionatii sportului, deoarece jucatoarea noastra a fost pe larg si repetat mediatizata de catre presa, in mod special de publicatia Las Verdad.

Aceasta, pentru ca Otilia este considerata printre putinele jucatoare de tenis de masa capabile sa infrunte, cu bune rezultate sportivele din China. De altfel nu sunt vorbe goale, de vreme ce Otilia s-a aflat printre invingatoarele unei celebre sportive chineze, Quian Dong. Ea a facut o adevarata demonstratie de virtuozitate, nu numai prin tehnica avansata cu care a reusit sa faca fata adversarei sale ci si a unor artificii strict personale, schimband deseori paleta dintr-o mana in alta. Spaniolii gusta din plin asemenea trucuri pe care nu le face oricine. Otilia este legitimata la clubul sportiv din Elche inca din toamna lui 2004, cand a si evoluat in campionatul de tenis de masa al Spaniei, in returul competitiei, salvand echipa de la retrogradare din superdivizie.

De ce, totusi, Spania si nu o tara mai apropiata de Romania, unde se stie Otilia are nu numai rude apropiate ci si o sumedenie de prieteni si prietene din tenis de masa in special (care au si pledat pentru alegerea ei in calitatea de presedinte al federatiei). Cum motivazeaza Otilia o asemenea optiune: Spania in general este o tara extrem de primitoare, totodata unde si clima te atrage ca un magnet. Si apoi mie in place nespus asezarile din preajma litoralului. Cand eram in tara nu scapam nici un prilej sa ajung cat mai repede in statiunile de pe coronamentul Marii Negre.

La Eche plaja este ca si la Mamaia, intinsa pe mai multi kilometri, un adevarat paradis terestru! Si a mai atras-o ceva pe Otilia Badescu de Elache: faptul ca in acest oras exista importante marturii ale artei iberice. Ea fiind o pasionata a sculpturii. A aflat acest adevar inca de la Madrid, unde vizitase muzeul arheologic. A intalnit acolo un bust de femeie care provine din secolul al IV-lea inainte de Hristos. Dar bustul a fost descoperit la Elche. La muzeul din aceasta localitate aputut vedea multe alte marturii ale artei iberice. Otilia a aflat din cercurile sportive locale ca nu este prima romanca stabilita la Elche. Inainte ei a mai facut popas antrenorul Ioan Andone Falcosul. N-a stat prea mult, dar s-a impus atentiei, ca jucator, inainte de a pleca in Olanda, la Heerenveen, apoi reveind in tara, la Dinamo, pentru ca in prezent vesnic calator sa ajunga antrenor in Cipru, la Omonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea