Social

Orezul brun previne cancerul

Orezul e folosit de mult timp în medicina naturistă pentru tratarea bolilor digestive. Mai mult, cercetări recente au arătat că orezul brun reduce riscul de cancer intestinal. Specialiştii cărţii Reader’s Digest ne arată în cartea "Mancarea şi Sănătatea" care sunt beneficiile orezului brun. Orezul e alimentul de bază pentru mai mult de jumătate din populaţia globului, acesta furnizand nu doar energie, ci şi proteine . Pentru orice cereală e valabilă regula: "Cu cat e mai rafinat bobul, cu atat e mai scăzut conţinutul de vitamine şi minerale ". Nici orezul nu face excepţie. Mare parte a nutrienţilor săi se găsesc în tăraţe şi germeni . La populaţiile care au o alimentaţie bazată pe foarte mult orez alb, pierderea de vitamine B e frecventă. Îndepărtarea tăraţei face orezul mai uşor de gătit, iar prefierberea înainte de măcinare conservă mare parte a vitaminelor. Orezul prefiert se numeşte "uşor de gătit". Orezul "îmbogăţit" se face prin adăugarea de vitamine şi minerale la orezul alb, după măcinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea