Social

#gori #georgia #moscova #rusia #razboi

Orasul Gori, atacat "masiv" de armata rusa

Orasul georgian Gori este atacat de artileria si aviatia rusa, iar trupele terestre pregatesc un asalt, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utasvili, citat de AFP.

"Gori a fost bombardat masiv toata seara (duminica) si avem informatii despre un atac iminent al tancurilor rusesti", a spus Utasvili. "Gori este bombardat masiv atat din aer, cat si de artilerie", a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca fortele georgiene au raspuns cu foc asupra pozitiilor ruse.

Gori este cel mai mare oras georgian situat in apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud , unde armatele ruse si cele georgiene sunt implicate in confruntari armate de mai multe zile.

De asemenea, Ministerul rus al Apararii a anuntat ca navele de razboi ale Rusiei au scufundat ieri o vedeta lansatoare de rachete georgiana care incerca sa le atace, anunta agentiile de presa ruse, citate de AFP.

"Vedete lansatoare de rachete georgiene au incercat de doua ori sa atace nave de razboi ruse", anunta agentia rusa Itar-Tass, citand un purtator de cuvant al ministerului. "Navele Marinei ruse au replicat, iar una dintre vedetele georgiene care a lansat atacul a fost scufundata", a adaugat purtatorul de cuvant.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea