Social

#pomi #bucuresti #sorin oprescu

Oprescu vrea 10 pomi plantati pentru fiecare taiat

Daca tai un copac trebuie sa pui altul in loc. Acesta este un slogan ecologist si, mai nou, noua regula pe care vor sa o introduca edilii Capitalei in cazul taierii pomilor. Daca acest proiect propus de echipa lui Oprescu va trece si de Consiliul Bucurestiului, pana si taierea unui copac din propria ograda va deveni o provocare.

Proiectul elaborat de Primaria Capitalei prevede ca cel care doboara un pom va fi obligat sa planteze cinci sau zece pomi, in functie de zona in care locuieste. Un copac taiat din zona din centrul orasului “valoreaza” alti cinci plantati, in timp ce pentru locuitorii din zonele limitrofe numarul copacilor care vor trebui pusi va fi dublu .

Potrivit Evenimentul Zilei, cine decide sa puna la pamant un copac, fie ca este din curtea proprie sau nu, va trebui sa aiba intai acordul autoritatilor, conform prevederilor legilor privind reglementarea si statutul padurilor si a protectiei mediului.

Noul proiect ofera insa si noutatea care prevede ca beneficiarul avizului de defrisare trebuie sa planteze, in schimb, alti arbori, dupa ce va obtine actele necesare, de la primarie si de la Administratia Domeniului Public. “Persoanele fizice si juridice care primesc aviz de defrisare au obligatia de a planta minimum cinci arbori pentru fie care copac defrisat de pe terenul propriu. In cazul in care nu exista aceasta posibilitate, se va planta pe o suprafata indicata de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti sau de primariile de sector”, se precizeaza in proiectul citat de EVZ.

Noile reglementari spun ca plantarea si taierea se fac pe cheltuiala proprietarului, insa nu se poate spune la ce costuri ar putea ajunge toata aceasta operatiune. Se stiu insa amenzile acordate in cazul doborarii pomilor fara autorizatie: intre 3.000 si 5.000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea