Social

#bucuresti #curatenie #primar #oprescu

Oprescu incepe curatenia in periferii

Municipalitatea a demarat o actiune de amploare prin care iesirile din Capitala vor fi curatate de tonele de deseuri care zac pe marginile drumurilor. Mai mult decat atat, primarul Sorin Oprescu a anuntat ieri ca va reactiva Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru a lupta impotriva fenomenelor meteorologice extreme anuntate in aceasta vara.

Primaria Capitalei si-a propus, pentru perioada urmatoare, salubrizarea zonelor marginase cu o deosebita importanta pentru dezvoltarea economica a orasului. De cateva zile, municipalitatea a demarat deja actiunile de curatenie si indepartare a deseurilor de constructii din zona iesirii spre Autostrada Soarelui .

"La iesirea din Bucuresti, spre Glina, este un teren agricol de cel putin cateva zeci de hectare, care a devenit groapa de gunoi pentru cei care vor sa scape de moloz. Va propun sa-l curatam", a declarat Oprescu. De asemenea, primarul a curatat atat malurile Dambovitei, cat si trotuarele ce marginesc albia raului. De asemenea, trotuarele au fost in mare parte asfaltate si nivelate, iar bucurestenii se pot bucura de priveliste in conditii mult mai civilizate.

Masuri anticanicula

Totodata, edilul-sef a anuntat ca va instala, in parcurile administrate de Municipalitate, 11 corturi de prim-ajutor, iar patru ambulante vor fi pregatite pentru a interveni in cazurile de urgente medicale .

Incepe lupta cu tantarii

O alta problema ridicata de edil a fost cea a cresterii populatiilor de tantari din cauza conditiilor climaterice. El a solicitat firmei responsabile cu dezinsectia sa actioneze imediat dupa oprirea ploilor si sa acorde o atentie sporita parcurilor si zonelor din vecinatatea lacurilor.

Comandament special de urgenta

Dupa ce meteorologii au anuntat ca vara aceasta va sta sub semnul vijeliilor si al ploilor, primarul a anuntat infiintarea unui comandament pentru situatii meteo deosebite. Acesta va functiona pana in toamna si, la fel ca pe timpul iernii, va stabili ce interventii de urgenta trebuie facute. Bucurestenii au la dispozitie Dispeceratul Integrat de Urgenta unde pot semnala orice problema legata de retelele edilitare: apa, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN si Administratia Strazilor . Apel gratuit: 0800.800.882.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea