Social

Oprescu a castigat cu un avans de 73.221 de voturi

Sorin Oprescu a castigat alegerile pentru Primaria Capitalei la o diferenta de 73.221 de voturi fata de contracandidatul sau, Vasile Blaga.

Biroul Electoral Municipal ( BEM ) a dat ieri publicitatii rezultatele finale ale alegerilor de duminica. Independentul Oprescu a fost ales cu 315.981 (56,55%) de voturi, in timp ce pentru Blaga au optat 242.760 (43,45%) dintre bucuresteni. In primul tur, i-au despartit 3.000 de voturi.

Ales de jumatate dintre votantii PNL


Inainte de a intra oficial in Primaria Capitalei, noul edil general, Sorin Oprescu, a trecut ieri pe la Palatul Victoria, sa stea o ora de vorba cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Discutia informala „despre proiectele Capitalei“, la care l-a invitat Tariceanu pe Doctor, a avut loc la cateva ore dupa acordul oficial al PDL si PNG pentru majoritate in consiliul general .

„Primul-ministru este bucurestean, acum locuieste si sta aici, deci traieste si el aceeasi viata ca si ceilalti. Daca ramane doar sa fac eu si ei nu pun umarul, lucrurile merg mai greu“, a justificat Oprescu interesul premierului pentru „o relatie institutionala primarie-guvern“. In logica independentei care l-a facut primar, Doctorul s-a declarat deschis sa aiba o intalnire similara si cu presedintele Traian Basescu , daca il invita la Cotroceni. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea