Social

Oprah, in scadere de popularite din cauza sprijinului acordat lui Obama

„Efectul O2” – asa a fost denumita, la momentul respectiv, de catre presa americana, intentia binecunoscutei realizatoare de showuri de televiziune Oprah de a intra in dezbaterea politica sustinand candidatura senatorului de culoare Barack Obama.

In vreme ce influenta pe care a avut-o interventia lui Oprah asupra eventualilor votanti ai lui Obama este deocamdata necunatificabila, devine din ce in ce mai limpede ca Obama o trage in jos pe Oprah, noteaza publicatia LATimes.

Oprah Winfrey s-a bucurat de o lunga perioada de imensa popularitate in America, inca de cand a inceput sa faca show-ul care a si consacrat-o, si care-i poarta numele, in 1986. Intr-un sondaj de opinie efectuat de Fox News/Opinion Dynamics in 2003, 60% dintre cei inetrvievati au fost de parere ca Oprah este o femeie mai puternica decat Hillary Clinton, care a obtinut doar 28%.

In urma cu 14 luni, un sondaj Gallup /USA Today a relevat ca 74% dintre americani au o parere favorabila fata de Oprah. Dupa care, Oprah s-a decis sa il sustina pe Obama. Costas Panagopoulos, profesor de stiinta politica la Fordham University din New York, sustine ca aceasta miscare a reusit sa o doboare pe Oprah de pe pedestalul pe care se afla. Panagopoulos sustine ca vedeta a platit cu propria popularitate faptul ca a intrat in politica, si mai ales alaturi de senatorul Barack Obama.

In luna august a anului trecut, la doar trei luni dupa ce si-a anuntat sprijinul pentru Obama, popularitatea lui Oprah scazuse la 61%. In Octombrie, starul a anuntat ca va merge in campanie cu Obama, intentie pusa cu mare succes si multa publicitate in practica. La 10 zile dupa aceasta, popularitatea ei scazuse deja la 55%, un semnal clar din partea americanilor.

Nu este deci e mirare, noteaza publicatia americana, ca zilele acestea, Oprah nu se mai afiseaza la fel de mult alaturi de senatorul cu ambitii prezidentiale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea