Social

Operatoarele de la 112 sint terorizate de glumeti

Peste un milion de oameni au sunat lunar la sistemul de apeluri de urgenta 112 , in ultimul an. Insa doar 10% dintre apelurile din Bucuresti si 4-8% in restul tarii au fost cu adevarat justificate si au necesitat interventia ambulantei, a politiei sau a pompierilor.

Cele mai multe apeluri au venit de la persoane care reclamau situatii ce nu aveau nici o legatura cu problemele pentru care a fost creat sistemul 112, spune Tatiana Francu, purtator de cuvint al Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Unii solicitau informatii despre factura telefonica, altii cereau verificari privind durata convorbirii sau, pur si simplu, doreau sa intre in direct cu invitatii unor talk-show-uri,

Reclamatii impotriva emisiunii Tezaur folcloric

Printre cele mai ciudate apeluri primite de operatoarele de la 112 este cel al unei telespectatoare care a sunat revoltata, pentru a anunta ca la emisiunea Tezaur folcloric, de la TVR 1, textele cintecelor transmit mesaje criminale si a cerut sa se ia masuri. O batrina a reclamat faptul ca a imprumutat unei tinere din Republica Moldova o umbrela la care tinea foarte mult si ca nu i-a mai fost restituita. Doua persoane au reclamat furtul autoturismelor, insa politistii chemati la fata locului au descoperit ca acestia uitasera unde si-au parcat masinile. Un barbat in stare de ebrietate, parasit de sotie si evacuat de proprietar din locuinta, a sunat la 112 si a spus ca vrea sa se arunce de pe acoperis. Operatoarea a anuntat politia, dar intre timp l-a convins pe sinucigas sa coboare.

Teroristii telefonici risca puscaria

In februarie-martie am avut o inflatie de telefoane de amenintare cu substante explozive. A fost efectul unei mediatizari excesive. Cei mai multi autori ai amenintarilor cu bomba au fost adolescentii, pe fondul teribilismului specific virstei sau a dorintei de a scapa de cursuri, a explicat reprezentantul STS . Totusi, perspectiva unei vacante petrecute dupa gratii ar trebui sa-i faca pe tineri sa se gindeasca bine inainte de a se juca de-a teroristii. Dupa noua lege de prevenire si combatere a terorismului, pentru o astfel de gluma risca sa stea dupa gratii intre 1 si 3 ani.

Nu sunati daca ramineti fara benzina!

Reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale ii sfatuiesc pe cetateni sa nu sune la 112 daca: masina ramine in strada fara benzina; pisica este imobilizata intr-un copac; vecinul da muzica prea tare; au migrene ; au atins oglinda unei masini parcate pe strada.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea