Social

#spitalul marie curie #chirurgie pediatrica #operatii copii #chirurgie copii #recrutare medici

Operatiile de inima in cazul copiilor, efectuate de medici pregatiti in strainatate

Ministerul Sanatatii desfasoara in perioada august 2013 - august 2016 un amplu proiect de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. In acest sens, a inceput un proces de recrutare a medicilor care vor sa se califice in operatii de inima la copii.

Pregatirea medicilor se va face in clinici din Italia si Germania si va fi finantata de catre stat, potrivit declaratiilor secretarului de stat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Proiectul se realizeaza in colaborare cu expertii de la Clinica San Donato din Italia, finantarea fiind sustinuta de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Sanatatii, si de Fundatia L'Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo din Italia.

Acest proiect se adreseaza medicilor anestezisti si chirurgilor cardiovasculari, inclusiv rezidentilor din ultimul an, din ambele specializari, care doresc sa se califice in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice si sa lucreze la Centrul de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" Bucuresti, Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara si Institutul de Boli Cardiovasculare Targu-Mures.

Medicii selectati vor semna un acord, prin care se vor angaja sa lucreze in aceste centre timp de cinci ani, dupa finalizarea pregatirii.

Sursa foto: romaninuk.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea