Social

#bombardament aerian #rezolutie #consiliul onu #pirati somalezi

ONU autorizeaza urmarirea piratilor in Somalia

Consiliul de Securitate al ONU a permis puterilor straine sa urmareasca piratii din teritoriul somalez , fara a permite insa bombardamentele aeriene.

Cei 15 membri ai Consiliului au aprobat in unanimitate o noua rezolutie, ce autorizeaza pentru un an operatiuni internationale pe teritoriul Somaliei. Spre deosebire de un proiect anterior, versiunea finala a rezolutiei nu include explicit posibilitatea de folosire a spatiului aerian somalez, informeaza AFP.

El permite statelor implicate in lupta impotriva pirateriei maritime "sa ia toate masurile necesare in Somalia pentru a-i impiedica sa actioneze pe cei care folosesc acest teritoriu pentru a se pregati, pentru a facilita sau a comite acte de piraterie ".

Textul, prezentat de Franta, Grecia, Liberia , Belgia si Coreea de Sud, este al patrulea document pe aceasta tema adoptat de Consiliu din luna iunie. Sedinta a avut loc in prezenta secretarului de stat american Condoleezza Rice, a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, a ministrului britanic de externe, David Miliband, a ministrului adjunct de externe al Chinei, He Yafei, si a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea