Social

#delegatie romania #experti oms #rata scazuta vaccinare

OMS trimite o delegatie in Romania! Scopul expertilor este de a intelege de ce rata de vaccinare este atat de scazuta

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) trimite o delegatie in Romania avand in vedere ca pandemia a scapat de sub control. Expertii vor sa intelega de ce o tara care are acces la toate tipurile de vaccin (de la Pfizer/BionTech, Moderna, Astra Zeneca si pana la Johnson&Johnson) are o rata atat de scazuta de imunizare. 

 

Anuntul a fost facut de medicul Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), care a precizat ca in Romania s-a inregistrat ”un numar enorm de mare de decese evitabile”, pe fondul nevaccinarii.

“Suntem intr-o situatie dramatica. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de incredere in mesajul nostru, al medicilor. Tara noastra a ajuns un exemplu negativ la nivel international. Organizatia Mondiala a Sanatatii trimite o delegatie in Romania sa inteleaga ce se intampla, de ce intr-o tara cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rata de vaccinare asa scazuta. Consecinta directa o vedem noi in spitale: sunt supraaglomerate cu infectii COVID, nu mai putem face fata cazurilor noi, avem un numar enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienti care au murit si nu trebuia sa moara. Resursa umana, corpul medical, este sub o presiune uriasa, suntem obositi, suntem coplesiti, tratam pacienti in corturi si containere. Trebuie sa recunoastem, sa ne asumam ca avem resurse limitate”, a declarat Daniel Coriu, duminica seara, la un post TV.

Presedintele CMR a mai declarat ca medicii care prezinta teorii care nu sunt validate stiintific, inducand populatia in eroare, vor fi sanctionati cu suspendarea exercitarii profesiei.   

“Am ajuns la aceasta situati si din cauza unor colegi, medici, care au transmis public mesaje gresite. In acest sesns am solicitat schimbarea legislatiei actuale. Suntem pentru comunicare, pentru exprimarea de opine, insa medicul nu are voie sa exprime decat informatii corecte, bazate pe dovezi stiintifice. Opinia publica exprimata este opina medicala", a mai declarat medicul Daniel Coriu, pentru Realitatea PLUS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea