Social

#reuniune urgenta #zika #oms #tantar zika #transmitere zika #virusul zika

OMS, reuniune de urgenta! Virusul Zika se raspandeste rapid

Organizatia Mondiala a Sanatatii se reuneste de urgenta, astazi, pentru o dezbatere in privinta virusului Zika, ce a facut deja peste 20.000 de victime intr-o singura tara.

Virusul Zika este transmis prin intepatura tantarului si se propaga intr-o maniera exploziva pe continentul american, unde deja sunt estimate cateva milioane de cazuri.

Presedintele Brazilei a discutat deja cu Presedintele Barack Obama despre problema virusului care este mult mai periculor in cazul femeilor insarcinate.

In Brazilia s-au inregistrat deja peste un milion si jumatate de cazuri de infectare cu Zika, iar Columbia au fost inregistrate peste 20.000 de cazuri, dintre care peste 2.000 la femeile insarcinate.

Cu toate acestea, Brazilia le transite femeilor care nu sunt insarcinate ca "nu e niciun motiv sa nu veniti la Carnavalul si la Olimpiada de la Rio".

Mai mult, numerosi voluntari, alaturi de autoritatile sanitare de la Rio au pornit o "Campanie de informare pentru Carnaval". Acestia lupta impotriva epidemiei si pentru ridicarea moralului populatiei. Pe langa brosurile cu recomandarai, acestia impartsi tricouri inscriptionate cu sloganul "Pleaca Zika", potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: ordineazilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea