Social

#vaccinare covid # vaccinare obligatorie #oms

OMS, primele declaratii despre momentul in care vaccinarea va deveni obligatorie

Directorul reginal al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a vorbit despre momentul in care vaccinarea impotriva Covid va deveni obligatorie.

 

Oficialul OMS a precizat ca vaccinarea obligatorie ar trebui sa fie luata in calcul doar ca o ultima solutie, cand orice alte masuri nu sunt fezabile. 

”Masurile privind obligativitatea vaccinarii sunt o ultima solutie absoluta si se aplica numai atunci cand toate celelalte optiuni fezabile pentru a imbunatati rata de vaccinare au fost epuizate. S-au dovedit eficiente in unele medii pentru a creste rata de vaccinare, dar eficacitatea acestor masuri poate fi evaluata doar in contexte specifice”,  a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, potrivit antena3.ro.

Specialistul a atras atentia, cu aceasta ocazie, ca rata de infectare in randul copiilor, la nivelul Europei, a atins cel mai inalt nivel de pana acum.

“Rata de infectare a crescut la toate grupele de varsta si este la cel mai inalt nivel in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani”, a mai adaugat Hans Kluge, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea