Social

#cazuri depresie #oms #depresie #organizatia mondiala a sanatatii

OMS, avertisment dur! Cea mai mare amenintare este...

Pandemia de coronavirus continua sa faca ravagii zi de zi in intreaga lume. In doar opt zile au fost inregistrate peste un milion de cazuri noi de imbolnavire, la nivel global. Un numar urias.

 

Consecintele relaxarii restrictiilor luate de anumite tari nu au facut decat sa creasca numarul cazurilor noi de coronavirus.

Avertismentul lansat de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, intervine intr-o perioada in care multe tari au intrat intr-o etapa de relaxare a restrictiilor, pentru a-si relansa economiile nationale. Acesta a declarat ca noua faza este “periculoasa”, considerand ca, in pofida nevoii de a iesi din starea de izolare, noul coronavirus continua “sa se propage cu rapiditate” si ca acest virus ramane “mortal”.

“A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri sa fie semnalate, insa ultimul milion de cazuri a fost semnalat in doar opt zile”, a insistat directorul OMS, luni, potrivit stirileprotv.ro.

El a indemnat, totodata, guvernele si companiile din lumea intreaga sa se pregateasca pentru eventuale pandemii viitoare, care ar putea sa apara “in orice tara, in orice moment, si sa ucida milioane de persoane pentru ca nu ne-am pregatit”.

“Nu stim unde si nici cand se va produce urmatoarea pandemie, dar stim ca ea va avea un impact teribil asupra vietii si economiei mondiale”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cea mai mare amenintare nu este coronavirusul

“Cea mai mare amenintare cu care ne confruntam acum nu este virusul in sine, ci absenta unei solidaritati globale si a unei conduceri globale”, declara directorul OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea