Vacante

# ridicare restrictii # anunt oms #restrictii #oms

OMS a facut anuntul! Se recomanda relaxarea interdictiilor de calatorie

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut anuntul pe care multa lume il asteapta. Reprezentantii OMS au declarat ca recomanda ridicarea sau relaxarea restrictiilor de calatorie.  

 

Potrivit OMS, interdictiile generale de calatorie si obligativitatea vaccinarii pentru cei care trec frontierele, nu au eficienta in “suprimarea propagarii internationale” a coronavirusului.

OMS recomanda “ridicarea sau relaxarea interdictiilor legate de calatorii, pentru ca acestea nu ofera o valoare adaugata si contribuie in continuare la stresul social si economic trait de state”, se arata in publicatia Le Figaro.

Mai mult, masurile legate de calatorii (masti, testare, izolare/carantina, vaccinare) ar trebui sa se bazeze pe evaluarile riscurilor si trebuie sa se evite o povara financiara pe umerii celor care calatoresc, potrivit OMS.

In prezent tari precum Australia sau Noua Zeelanda sunt inchise turistilor, iar in SUA si Finlanda pot intra doar turistii vaccinati. 

Organizatia recomanda sa nu li se ceara calatorilor care merg in alte tari dovada vaccinarii, aceasta masura fiind in opinia sa una excesiva, mai ales avand in vedere accesul global limitat si distribuirea inechitabila a vaccinurilor impotriva Covid-19, mai sustine OMS, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea