Social

#omicron #romania #virus

Omicron, la granitele Romaniei. Tot mai multe tari inchid granitele. Ce se va intampla in Romania

Noua tulpina a coronavirusului, depistata in Africa de Sud, a ajuns aproape de Romania. Aceasta s-a raspandit rapid in intreaga lume, tot mai multe state luand masuri radicale si inchizand granitele.

 

Mai mult, grupul principalelor 7 economii ale lumii a convocat de urgenta ministrii Sanatatii pentru a discuta despre noua varianta de coronavirus.

Japonia si Israelul au inchis granitele pentru toti cetatenii, indiferent de tara din care provin. Alte state, au suspendat zborurile spre Africa de Sud.

"Aceasta noua varianta - B.1.1.529 - este ingrijoratoare si poate fi foarte periculoasa. Este un avertisment. Suntem pe marginea unei stari de urgenta", a declrata Naftali Bennett, premierul Israelului.

Omicron ameninta serios si Romania, iar specialistii in sanatate declara ca aceasta tulpina va fi prezenta in tara noastra, cel tarziu la jumatatea lunii decembrie. 

"Se pare ca simptomatologia nu este mult diferita. In continuare prezenta starii de oboseala, a durerilor musculare au fost raportate de medicii din Johannesburg. In scimb, la primele cazuri de la ei, vorbim de 22 de cazuri, nu a fost vorba de pierderea gustului si mirosului", spune Radu Tincu, medic primar ATI.

Varianta Omicron a fost deja depistata in tari din Uniunea Europeana precum Belgia, Austria, Italia, Olanda, Spania si Portugalia.  Virusul a fost depistat si in Scotia.

Companiile producatoare de vaccinuri anti-Covid au declarat ca analizeaza noua varianta a virusului in vederea deszoltarii unui vaccin mai eficient.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea