Social

#terorist #terorism #politie #politia romana #omar hayssam

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost predat, vineri dimineata, Politiei Romane, fiind condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru terorism, in cazul rapirii jurnalistilor romani in Irak in anul 2005.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bodgan Oprea, care a precizat ca, deocamdata, nu se pot oferi mai multe detalii. Oprea a mentionat insa ca presedintele multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta actiune.

"In dimineata zilei de 19 iulie, a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman", se arata intr-un comunicat de presa.

Omar Hayssam este un om de afaceri sirian cu cetatenie romana care a fost implicat in rapirea jurnalistilor romani in Irak in aprilie-mai 2005. In 2007, el a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare de judecatorii din Romania si i s-a impus o despagubire de 2 milioane de lire sterline pentru fiecare dintre cei trei jurnalisti rapiti.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea