Social

#copii #olteni #rata natalitatii

Oltenii, pe cale de disparitie?

Romanii concep din ce in ce mai putin copii. Numarul copiilor nascuti-vii a scazut cu peste 10.000, in 2010 fata de 2009, ceea ce a determinat si scaderea corespunzatoare a ratei natalitatii de la 10,4 nascuti-vii la 1.000 locuitori pana la 9,9 nascuti-vii la mia de locuitori.

Cea mai mica rata a natalitatii se inregistreaza in Oltenia, potrivit unui studiu intocmit de Institutul National de Statistica. Astfel, in judetele Olt, Teleorman, Hunedoara, Braila, Gorj, Valcea si Caras-Severin s-au consemnat valori sub 8,5%.

In schimb, cei mai multi copii la mia de locuitori se inregistreaza in judetele din Moldova si din sudul Romaniei, in Ilfov , ialomita si Constanta, informeaza evz.ro.

In judetele Bihor, Harghita, Sibiu, Brasov, Covasna, Bistrita-Nasaud, Ialomita, Constanta, Suceava, Iasi, Ilfov si municipiul Bucuresti rata natalitatii a inregistrat valori de peste 10,5%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea