Social

Oltchim isi trage teava directa de la Transgaz

Racordul direct la transportatorul de gaze i-ar aduce combinatului o economie de 7 milioane de dolari.

Conducerea combinatului chimic Oltchim Rimnicu Vilcea nu mai vrea sa ia gaze de la Distrigaz Sud si sa plateasca in plus tarifele de distributie si are in plan constructia unei conducte legate direct la reteaua transportatorului national de gaze Transgaz . Investitia este planificata pentru acest an, ca si realizarea unei centrale electrotermice proprii, ne-a spus Constantin Roibu, directorul companiei.

Pentru combinat, realizarea racordului direct ar insemna o economie de 60 de dolari pe mia de metri cubi (aproape 17% din pretul platit acum de Oltchim), ceea ce, transpus la consumul total de 10 milioane de metri cubi anual, reprezinta mai putin cu peste 7.000.000 de dolari la factura.

„De ce sa mai luam de la Distrigaz ? Ne vom face propria conducta in lungime de citiva kilometri pentru a ne diminua costurile cu plata gazelor. Avem banii necesari pentru realizarea acestui proiect“, a precizat Roibu.

In schimb, acesta a fost foarte reticent in a ne spune cine va fi noua societate care le va vinde gaze dupa ce racordul avut in obiectiv le va permite sa renunte la Distrigaz Sud. „N-are nici o treaba presa cu asa ceva. Orice mentiune cu privire la aceasta ne va aduce mari deservicii. Avem planurile noastre“, a spus iritat directorul combinatului. Racordul la Transgaz va contribui la realizarea de profit in acest an dupa ce in 2007 s-au inregistrat pierderi.

Directorul Oltchim a mai spus ca beneficiul net aprobat in bugetul de venituri si cheltuieli este de „citeva milioane de euro“ la o cifra de afaceri de aproape 600 de milioane de euro. Oltchim a inregistrat anul trecut venituri totale de 587,7 mil. euro (1,96 miliarde de lei), in crestere cu 8,3%, si pierderi de 21,3 mil. euro (78,5 mil. lei). Compania este interesata sa preia Petrochemical Arges, fosta divizie de petrochimie a rafinariei Arpechim , detinuta de Petrom.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea