Social

Olanda – Tara Galilor, 2-0: Batavii si-au aratat coltii inainte de EURO!

Olanda a dat un adevarat spectacol in ultimul test dinaintea startului EURO 2008, reusind sa invinga Tara Galilor cu 2-0. Chiar daca diferenta de scor nu a fost una foarte mare, precum cea de la amicalul Romania – Muntenegru, batavii au aratat ca au pofta de joc. Si mai ales in atac, acolo unde elevii lui Van Basten au ratat o sumedenie de ocazii, dupa ce ambii selectioneri au rulat cam toti fotbalistii care i-au avut la dispozitie.

Prima repriza a inceput sub clara dominatie a olandezilor, care au fost impinsi de la spate de propriul public din Rotterdam . Robben isi putea trece numele pe tabela inca din minutul 8, dupa o cascada de pase, dar sutul sau a intalint plasa laterala. Sneijder si Van Nistelrooy au ratat si ei niste ocazii extraordinare, cate doua de fiecare, dar in cele din urma Olanda a deschis scorul. Robben a patruns excelent in careu, a scapat de trei adversari si l-a invins pe Hennessey cu un sut la coltul lung, in minutul 35.

Oaspetii au incercat sa raspunda pe final de prima repriza, prin doua ocazii, insa au avut viata si mai grea in partea a doua. Dupa iesirea de la cabine , batavii au continuat in acelasi ritm, fortand adversarul sa se apere cu toata echipa. Dar incursiunile gazdelor au dat roade pentru a doua oara, atunci cand Sneijder a marit avantajul la 2-0, in minutul 54, transformand superb o lovitura libera.

Jocul a scazut total in intensitate dupa acesta reusita, galezii preferand sa stea in propria jumatate, pentru a nu fi umiliti la scor. Doar Bellamy putea marca golul de onoare, cu cinci minute inainte de final, insa a ratat incredibil, sutand in Van der Sar . La fel si Vennegoor of Hesselink, tinta fiind de data aceasa portarul advers. Partida s-a incheiat imediat dupa aceasta faza, iar fluierul de final a pus capat unui recital de ocazii din partea olandezilor. Cu toate ca au excelat in ratari, la fel ca si Franta in amicalul disputat sambata, elevii lui Marco van Basten au totsi prostul obicei de a inscrie cateva goluri la aproape fiecare partida. Tricolorii lui Piturca vin cu un moral bun dupa meciurile din calificari, insa urmatoare confruntare cu „Portocala Mecanica” se anunta una de zile mari.

OLANDA
: Van der Sar - Ooijer, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Sneijder, De Zeeuw, Engelaar, Van der Vaart - Robben, Van Nistelrooy. Selectioner: Marco van Basten

TARA GALILOR
: Hennessey - Gunter, Rickets, Williams, Morgan - Nyatanga, Koumas, Robinson, Edwars - Eastwood, Ledley. Selectioner: John Toshack
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea