Social

Ohanesian: cineva din serviciile secrete este autorul rapirii

Ovidiu Ohanesian , unul dintre jurnalistii tii rapiti in Irak a fost invitat duminica seara la Antena 3 in cadrul emisiunii Zig-Zag a lui Ion Cristoiu . Printre subiectele dezbatute au fost criza jurnalistilor luati ostatici acum un an in Irak, despre influenta ei asupra situatiei politice si asupra viitorului lui Ohanesian.

''Cred ca sunt singurul care a mai spus ceva, care protesteaza cum decurge acest proces.'', este de parere Ohanesian, referindu-se la soarta procesului declansat in cazul rapirii din Irak. Ziaristului ii pare destul de ciudat faptul ca Omar Hayssam s-a imbolnavit brusc imediat dupa ce a inceput dupa ce a fost anchetat si dupa ce a inceput sa faca primele declaratii: ''Exista un interes ca Omar Hayssam ca nu vorbeasca. Serviciile l-au monitorizat ani de zile, dar au tupeul sa spuna ca nu stiu nimic despre rapire. Este extrem de ciudat.'' Jurnalistul crede ca Hayssam este implicat in acesta rapire, ca a fost manipulat, dar nu este initiatorul ei. El crede crede ca atat Hayssam cat si Munaf se afla undeva in esantionul secund. In ceea ce priveste soarta complicelui lui Hayssam, Mohammed Munaf, Ohanesian a declarat: ''Cred ca Munaf este tot in mainile americanilor, in Irak. Cred ca este in continuare la americani, pentru ca stie multe(...) stie foarte multe despre contrabanda cu armament si explozibili in Irak.'' Jurnalistul crede ca Munaf nu ar fi trebuit predat americanilor, ci ar fi trebuit sa fie judecat de autoritatile romane, alaturi de Omar Hayssam.

La finalul emisiunii, Ion Cristoiu a facut alaturi de Ovidiu Ohanesian bilantul la un an de la declansarii crizei jurnalistilor rapiti. ''Criza a fost ceva pozitiv pentru presedinte si serviciile secrete. Serviciile au fost ridicate in slavi si spalate de toate pacatele.'' este de parere Ohanesian. El crede ''ca cineva care face parte din aceste servicii secrete este la originea acestei rapiri.''

In ceea ce priveste semnificatia momentului pentru presa, acesta este descris pentru ca fiind ''o intoxicare generala''. Criza ar fi trebuit sa fie o ''spalare a pacatelor'' pentru Hayssam, in vreme ce pentru Munaf ar fi fost un prilej de mostenire a une averi considerabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea