Social

#armata rusa #ofiteri #coruptie

Ofiterii, cei mai corupti militari rusi

Prejudiciul provocat de actele de coruptie din armata rusa a fost estimat de experti la 2,2 miliarde de ruble, conform unei declaratii facute cu prilejul unui interviu aparut in editia de marti a oficiosului Rossiiskaia Gazeta, de seful Directiei militare de investigatii , generalul Aleksandr Sorocikin, adjunct al presedintelui Comisiei de ancheta de pe langa Procuratura Generala a Rusiei.

'Numarul actelor de coruptie in randul militarilor a crescut cu o treime anul acesta, in comparatie cu anul trecut. Astfel, in ultimele noua luni ale anului in curs s-au inregistrat peste 1.400 de infractiuni de acest gen, al caror prejudiciu se cifreaza la peste 2,2 miliarde de ruble', a subliniat generalul rus , mentionand ca aceasta suma acopera costurile de achizitie a 30 de tancuri T-90 noi, adica a unui intreg regiment de blindate.

Potrivit acestuia, cele mai multe acte de coruptie se inregistreaza in armata regulata, in comparatie cu alte structuri militarizate ale statului rus. Astfel, 12% din totalul actelor de coruptie revin Ministerului pentru Situatii de Urgenta, 8% - Ministerului de Interne, aproximativ 4% - Serviciului federal pentru frontiera de stat , din subordinea FSB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea