Social

Oferte internationale pentru studenti

Cel mai mare targ universitar din Romania isi deschide azi portile la Timisoara  

Cel mai mare targ international dedicat universitatilor se va deschide astazi, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. Un numar de 45 de institutii educationale internationale din 12 tari vor oferi tinerilor romani acces la programe de studii universitare, masterat si doctorat sau programe de MBA.
A cincea editie a Targului "Romanian International University Fair" ( RIUF ) se desfasoara, in premiera, la Timisoara.

Peste 30 la suta dintre universitatile care vor veni la RIUF sa isi prezinte oferta sunt din Austria si Germania. Acestea sunt interesate in special de elevii din vestul tarii, conform coordonatorului regional al programelor Educativa, Victor Nichifor. In Timisoara, exista un liceu cu predare in limba germana , unde majoritatea elevilor ajung sa studieze la universitati din cele doua tari amintite. Oferte vor veni si din partea Australiei, Danemarcei, Frantei, Greciei, Ungariei, Italiei, Olandei, precum si din Elvetia si Marea Britanie.

Noutatea absoluta a editiei din acest an este reprezentata de "Spot Admissions", sectiune din cadrul evenimentului in care se vor derula interviuri de circa 15 minute cu potentialii studenti care prezinta documentatia minimala solicitata in cadrul procesului de admitere (formularul de admitere, un eseu personal al candidatului si eventual foaia matricola a acestuia).

"In urma acestor interviuri, cei interesati de studiul in strainatate vor obtine un accept sau refuz imediat cu privire la admiterea lor in cadrul respectivei universitati internationale", a explicat Daniela Craciun, coordonatorul proiectului. Taxa de intrare la targ este de 5 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea