Social

#caini comunitari summit nato eliberare hingheri

Odata cu sfarsitul Summit-ului, cainii comunitari s-au intors printre noi

Odata cu finalul summit-ului mai multe probleme ale societatii romanesti revin in actualitate. Astfel, daca ieri toata presa din Capitala descria haosul din circulatia bucuresteana, astazi a venit randul cainilor vagabonzi.

In ziarul Gardianul aflam despre actiunile hingherilor care au mers la padocuri pentru a lua cainii ce s-au intors in strada. La cateva ore de la Summit, mai multe dubite au descins in sectoarele 1 si 5 ale Bucuresti-ului pentru elibera patrupedele tinute inchise pe perioada evenimentului in adaposturile Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA).

A intervenit insa o problema, si anume ca saracele animale nu au fost lasate in locurile cunoscute de ele si a trebuit sa vagabonteasca in cartiere necunoscute lor, precum Rahova, Ferentari sau Cotroceni pentru a castiga lupta pentru suprematie . Moment total nefericit pentru locatarii din aceste zone care au fost nevoiti sa suporte toata noaptea “logoreea” haitelor care se incaiara.

Din pacate situatia nu a putut fi rezolvata, insusi primarul capitalei, Adriean Videanu recunoscand ca situatia ne depaseste pe toti, dintr-un motiv foarte simplu: nu ne tin buzunarele. Costurile pentru mentinerea patrupedelor in adaposturi este mult prea costisitoare si singura solutie in acest caz a fost eliberarea acestora.

 “Este vorba de 120 de caini comunitari care au inceput sa fie capturati cu trei saptamani inaintea summitului. Zonele cele mai vizate au fost din sectoarele 1 si 5, in special din preajma «culoarului unic» si a hotelurilor Mariott si Sofitel. Trei sferturi dintre ei au fost solicitati in vederea adoptiei si au fost sterilizati. Cazarea pe o saptamana costa 140 RON pe cap de animal.” A declarat Dr.Simona Panaitescu, directoarea ASA pentru media.

“In prezent, avem 500 de caini in adaposturi, destul de multi, cu toate ca s-au mai eliberat cateva locuri. Pana acum au plecat doar cativa. Cei de la Mariott si Sofitel au venit, si-au identificat cainii si i-au luat pe semnatura proprie. Probabil ca i-au recuperat, pentru ca ii ajuta la paza…Din pacate nu se aplica sanctiunile prevazute de Legea 227/2002, de la 10 la 25 de milioane de lei vechi, pentru cei care adopta caini comunitari si apoi le dau drumul inapoi pe strada. Politia nu se baga. Spun ca legea (n.n. 9/2000) nu are norme metodologice . Asta e.”, a incheiat aceasta cu regret.

Problema este insa ca situatia cainilor comunitari din Capitala pare sa nu aiba solutie. Tocmai de aceea intre timp, pana autoritatile ajung la o concluzie cu privire la saracele patrupede nevinovate, locuitorii din Capitala si “comunitarii” stabiliti aici trebuie sa convietuiasca impreuna pana la noi ordine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea