Social

#octavian morariu #adrian mutu #dopaj

Octavian Morariu: "Imi pare rau pentru Mutu, legea e lege!"

In exclusivitate pentru "ring", presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman ( COSR ) si-a exprimat opinia legata de situatia lui Adrian Mutu, dar si ingrijorarea fata de amenintarea tot mai mare a dopingului asupra sportului.

Domnule Morariu, ati fost rezervat in declaratiile legate de situatia lui Adrian Mutu...
Asta deoarece noi (COSR – n.r.) nu avem nicio legatura cu acest caz al fotbalistului. Este o ancheta exclusiva a forurilor abilitate din Italia, inclusiv a Comitetului Olimpic National din Italia (CONI). In asemenea situatie, noi nu putem face nimic. Si, sincer, nici nu dorim sa ne implicam in vreun fel. Colegii nostri de la CONI il judeca si vom vedea decizia finala.

Totusi e vorba de un sportiv roman.
E vorba de un sportiv roman acuzat ca a trisat sportul. Or, in aceasta situatie, legea e lege! Dopingul este o umbra aruncata peste sportul mondial, iar in astfel de situatii trebuie sa fim extrem de drastici! Cand te dopezi, te dopezi. Nu e loc de intoarceri, de negocieri, de discutii.

Este dopingul un fenomen atat de periculos pe cat lasati sa para?

Fara dubii. Tocmai de aceea suntem cu totii atat de stricti. Din pacate, sportivii nu inteleg ca nu triseaza doar fenomenul; in primul rand se pacalesc pe ei insisi. Sanatatea lor, fizica si mentala , este pusa intr-un real pericol si e pacat ca multi cred ca astea sunt doar vorbe goale. Pentru o bucurie de moment, multi atleti isi risca sanatatea si cariera. Si trist este ca exista si antrenori, medici, manageri care incurajeaza aceste practici.

"Vreau controale si in fotbalul romanesc!" 

Daca sunteti atat de drastic, de ce nu faceti nimic pentru reintroducerea controalelor antidoping si in fotbalul de la noi?
Aici este, intr-adevar, o problema. Am observat cu totii ca nu au mai fost facute astfel de controale. Insa trebuie sa clarificam: problema dopingului si a controalelor antidoping nu este de competenta COSR! Ele sunt sub jurisdictia Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD), care este un organism independent, iar noi – asa cum e si normal sa fie – nu putem interveni acolo sub nicio forma.

E un raspuns evaziv. Nu faceti decat sa accentuati nuanta de "tabu" a acestei situatii.
Personal, imi doresc sa existe controale antidoping si in fotbalul romanesc. Si, cu siguranta, ele vor fi pe viitor. Din cate stiu, ANAD face controale prin sondaj, iar Federatia Romana de Fotbal nu trebuie sa faca rabat sub nicio forma de la aceste controale. Trebuie sa beneficieze de acelasi tratament, ca toate celelalte federatii sportive.

Azi, o noua audiere pentru Mutu

Avocatii lui Adrian Mutu sunt asteptati astazi la Procuratura Antidoping din cadrul CONI. Ei vor incerca sa demonstreze stiintific – prin expertiza unui cunoscut farmacolog si a unui chimist de renume – ca pastilele de slabit nu l-au ajutat pe Mutu in cresterea performantelor sportive. Avocatii vor incerca sa obtina si un verdict in ceea ce priveste incadrarea sau nu a cazului la " recidiva ".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea