Social

#ochi #sindromul ochilor uscati #ochi uscati #televizor #oftalmologie #afectiuni oculare

Obiceiul care iti distruge vederea. Iata ce iti poate afecta in mod serios ochii!

In ciuda unui somn odihnitor de opt ore, te poti trezi dimineata cu infatisarea unei persoane care a petrecut toata noaptea. Ochii rosii si iritati nu sunt insa comuni doar petrecaretilor. Cercetatorii britanici au descoperit ca privitul la televizor poate dauna sanatatii ochilor.

 

Noile studii efectuate de oftalmologii britanici arata ca peste 5 milioane dintre insularii cu varsta de peste 45 de ani sufera de sindromul ochilor uscati. Afectiunea vizibila la peste 20% din populatia Marii Britanii este si mai des intalnita in randul persoanele de varsta a treia, jumatate dintre acestea prezentand simptomele de ochi uscati si iritati.

"Privitul la televizor sau la monitorul unui computer te oblica sa clipesti mai rar, eliminand astfel lichidul lubrifiant cu rol protector al globului ocular", explica Sheng Lim, un chirurg oftalmolog de la spitalul Sf. Thomas din Londra.

Lasata netratata, afectiunea poate duce in cele din urma la orbire. Cel mai des intalnite senzatii ale persoanelor afectate de sindromul ochilor uscati sunt: usturimea ochilor, ochi iritati, senzatia ca un corp strain a patruns in ochi sau chiar lacrimarea abundenta.

Sursa foto: ourvanity.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea