Social

#nuclear #arsenal #obama

Obama vrea sa reduca arsenalul nuclear al SUA

Presedintele american Barack Obama intentioneaza sa schimbe politicile SUA privind armele nucleare, printr-o reducere drastica a numarului de focoase nucleare.

O mare parte din noua strategie a fost deja finalizata in urma unor dezbateri, potrivit unor surse de la Casa Alba citate de New York Times . Aceasta ar include reducerea focoaselor nucleare cu "cateva mii", a declarat una dintre surse.

In plus, Statele Unite ar urma sa isi ia angajamentul sa nu mai produca noi arme nucleare . Obama a anuntat deja ca va directiona fonduri de milioane de dolari catre dotarea performanta a laboratoarelor militare, iar arsenalul va fi redus.

Alte surse spun ca, in cadrul discutiilor cu aliatii, s-a pus problema retragerii unor arme nucleare de pe teritoriul unor tari din Uniunea Europeana. Potrivit "New York Times", se crede ca aceste arme sunt amplasate in Germania, Italia, Belgia, Turcia si Olanda.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea