Social

#obama #bin laden #captura #al qaeda

Obama vrea sa-l prinda pe Osama bin Laden

Trupele americane, aflate pentru prima data sub conducerea presedintelui Obama, vor organiza o miscare de ofensiva in provincia Helmand, din sudul Afganistanului. Aceasta este prima operatiune militara de mare amploare, de cand Barack Obama a fost ales presedinte al Statelor Unite, fiind una bazata pe strategie ofensiva si colaborare cu locuitorii din zona si are scopul de a curata provincia de insurgentii talibani.

Provincia Helmand este importanta pentru operatiunile militare americane, motiv pentru care a fost elaborata o strategie ce presupune colaborarea acestora cu cetatenii afgani, pentru a mentine controlul ulterior asupra teritoriului. Armata americana a deplasat 4.000 de militari, care vor patrula alaturi de 650 de soldati afgani, in incercarea de a distruge taberele talibane din zona, dar si cea mai mare cultura de opiu – sursa importanta de venit pentru insurgenti.

 ( citeste continuarea in Gardianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea