Social

#barack obama #abraham lincoln #drum cu trenul #washington

Obama va parcurge cu trenul acelasi traseu ca Abraham Lincoln catre Washington

Presedintele american ales Barack Obama va lua sambata dimineata trenul din Philadelphia , Pennsylvania, cu destinatia Washington , asa cum a facut si modelul sau in politica, fostul presedinte Abraham Lincoln .

Calatoria cu trenul din Philadelphia, leaganul independentei americane, pana la gara centrala Union Station din Washington reprezinta itinerarul pe care l-a parcurs presedintele Lincoln in 1861, cu o zi inainte de investirea sa la conducerea Statelor Unite, transmite AFP.

In timpul calatoriei pe o distanta de 225 de kilometri, care va dura o zi, trenul plin de jurnalisti si de agenti ai serviciilor secrete care se vor ocupa de protectia viitorului sef de stat va traversa Delaware, dupa care isi va reduce viteza la Claymont, pentru ca presedintele sa-i salute in trecere pe locuitori. Apoi se va opri la Wilmington, Delaware, orasul unde locuieste viitorul vicepresedinte Joe Biden . Acesta a fost senator de Delaware timp de 36 de ani si a renuntat la post in aceasta saptamana, pentru a se ocupa de viitoarea sa functie de la Casa Alba.

Biden nu a locuit niciodata la Washington, ci se intorcea in fiecare seara acasa, la Wilmington- Trenul se va indrepta apoi spre Baltimore, Maryland, unde Obama va sustine un discurs in aer liber, in pofida temperaturilor scazute din regiune. Viitorul presedinte va ajunge la Washington sambata spre seara, unde va ramane pana la ceremonia de investitura de marti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea