Social

#obama #critica #tortura

Obama, criticat pentru ca nu a anchetat acuzatiile de tortura din perioada Bush

Raportorul special al ONU pe tema torturii, Manfred Novak, l-a criticat miercuri pe presedintele Barack Obama pentru ca nu a anchetat acuzatiile de tortura ce dateaza din perioada administratiei Bush.

"Iata critica mea pentru administratia Obama : nu a facut suficiente lucruri pentru a remedia ceea ce s-a comis in trecut", a explicat el. "SUA sunt membre ale Conventiei ONU impotriva torturii si au obligatii legale foarte clare, ce stipuleaza ca, in cazul unor informatii sau plangeri privitoare la tortura, trebuie sa desfasoare anchete independente si eficiente", a explicat Novak, citat de AFP.

Multe plangeri privitoare la tortura sau detentii secrete au aparut dupa lansarea razboiului impotriva terorismului. Aparatorii drepturilor omului acuza Washingtonul ca a transferat prizonieri in locuri de detentie secrete, folosite de CIA, in alte state, pentru interogarea dura a prizonierilor. 

Administratia Bush a recunoscut ca a recurs la astfel de locuri de detentie, dar a asigurat ca avea garantii ca nu vor fi comise acte de tortura.
 
 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea