Social

#solutii fericire #studiu fericire #cum sa fii fericit #dopamina

Oamenii de stiinta au gasit solutiile pentru a fi fericiti. Iata-le!

Fericirea nu mai este un concept abstract, a demonstrat-o neurologul Alex Korb, cercetator la UCLA (SUA). Acesta a intocmait o lista de ingrediente care duc la fericire. Iata-le:  

1. Asculta muzica din cele mai fericite momente din viata

Liniile melodice au un impact impresionant asupra creierului, amintindu-ne de locuri în care am mai auzit acele melodii specifice. "Să presupunem că perioada liceului a fost cea mai fericită. Dacă începi să asculţi melodii pe care le fredonai atunci, vei ajunge să te conectezi cu acele momente fericite, reuşind să aduci în prezent o parte din sentimentele respective", a declarat Korb pentru time.com, citat de Mediafax.

2. Zambeste 

De multe ori, creierul nostru primeşte informaţii diverse şi nu ştie cum să reacţioneze, astfel că se orientează după diverse indicii, fenomen denumit "biofeedback". De exemplu, atunci când suntem fericiţi avem tendinţa de a zâmbi, iar atunci când zâmbim creierul poate să perceapă acest lucru spunând "zâmbesc, deci sunt fericit". Pornind de la acest principiu, atunci când suntem abătuţi tot ce trebuie să facem este să zâmbim. "Trebuie să ne păcălim creierul până când îl vom convinge că avem motive de a fi fericiţi", explică Alex Korb. 

3. Poarta ochelari de soare 

Lumina puternică ne face să fim crispaţi, iar asta va transmite creierului faptul că suntem nefericiţi, stresaţi sau abătuţi. Astfel, ochelarii de soare rezolvă această problemă, lucru receptat şi de mintea noastră, a mai explicat cercetatorul, potrivit Mediafax.

4. Vizualizeaza scopurile

Atunci cand esti stresat, incearca sa te gandesti la viitor. Acest lucru iti va da sentimentul ca esti in control, iar dopamina generata de aceste ganduri va da sentimentul de fericire. 

5. Dormi suficient 

Depresia si insomnia merg mana in mana, asa ca este important sa te odihnesti suficient. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea