Social

#angajati platiti #zi libera romani #zi libera #romani

O noua zi libera pentru romani! Cine sunt angajatii care sunt platiti sa stea acasa

O noua zi libera este acordata de autoritati pentru romani. Este vorba despre parintii ai caror copii se vaccineaza impotriva Covid-19. Acestia vor primi o zi libera de la stat, in care vor putea sta acasa cu cel mic.

In prezent, romanii adulti care se vaccineaza, beneficiaza deja de o zi libera de la serviciu. In acelasi timp, elevii si studentii sunt scutiti de cursuri in ziua in care fac vaccinul.

In plus, parintii micutilor beneficiaza, si ei, de o zi libera daca isi vaccineaza copilul.

Iata ce prevede legea nr. 221/2021 pentru cei care se vaccineaza anti-Covid-19:

(1) Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi:

a) cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;

b) cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor;

Potrivit legii Legii nr. 221/2021, beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.

Romanii trebuie sa afle ca ziua libera se obtine in baza adeverintei de vaccinare eliberate potrivit legii. Daca ziua libera este aceeasi cu ziua vaccinarii, beneficiarii zilei libere au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare, potrivit Antena 3. 

Cand incepe campania de vaccinare anti-Covid a copiilor de 5-11 ani

Incepand cu 26 ianuarie, va incepe campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani. 

„Demararea campaniei de vaccinare pentru varsata copiilor intre 5-11 ani va avea loc miercurea viitoare, pe 26 ianuarie. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, in sensul in care toate cele 114.000 de doze ajung in Romania pe data de 25 ianuarie si vor fi distribuite catre centrele de depozitare.

Sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrica in toate judetele, dintre care sase sunt in Bucuresti, in fiecare sector. Sunt peste doua mii de programari in platforma”, anunta Valeriu Gheorghita, in urma cu cateva zile.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (serul produs de Pfizer/BioNTech) este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea