Social

#zile legale libere #zi libera romani #marca proprie #zi libera

O noua zi libera pentru romani! Afla cand vei sta acasa

Romanii ar putea avea o noua zi libera. Este vorba despre Vinerea Mare, o zi de sarbatoare foarte importanta pentru credinciosi.

Potrivit unei propuneri legislative pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 - Codul muncii, depusa la Senat, preveda ca Vinerea Mare sa fie o zi de sarbatoare legala in care sa nu se lucreze.

Propunerea legislativa a fost initiata de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic. Actul normativ se afl acum in Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Vinerea Mare ar putea deveni zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza daca propunerea legislativa va fi adoptata in cele doua Camere ale Parlamentului si promulgata de seful statului.

"Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. In Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 - 17 zile de sarbatoare legala. (...) Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an", se arata in expunerea de motive a actului normativ, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea