Social

#tulpina brazilia # tulpina africana #coronavirus #brazilia

O noua tulpina de coronavirus, detectata in Brazilia. Este similara cu cea africana

O noua tulpina de coronavirus a fost depistata in Brazilia. Oamenii de stiinta au identificat noua varianta in orasul Sorocaba, in apropiere de Sao Paulo.

Potrivit cercetatorilor noua tulpina este similara cu cea din Africa de Sud. Anuntul a fost facut miercuri, pe Twitter, de Institutul brazilian de cercetari biomedicale Butantan.

Noua tulpina a fost detectata la o femeie de 34 de ani, care a declarat ca nu a calatorit in ultima perioada nici in tara nici in afara granitelor. Femeia prezinta simptome usoare ale bolii.

Mutatiile se produc in mod constant in cazul virusurilor si apar atunci cand structura genetica se modifica in timpul replicarii. Aceste modificari ajuta virusurile sa se replice mai usor si fac transmisabilitatea mai rapida.

Primele mutatii ale coronavirusului au fost detectate in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia. 

Brazilia este a doua cea mai afectata tara din lume, dupa SUA. Pana astazi, 1 aprilie, Brazilia a ajuns la 12.753.258 de infectari cu noul coronavirus. Aici si-au pierdut viata 321.886 de persoane de la inceputul pandemiei, potrivit worldometer.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea