Social

# tulpina coronavirus #coronavirus #tokyo

O noua tulpina de coronavirus, descoperita in Tokyo!

O noua tulpina de coronavirus a fost descoperita pe aeroportul din Tokyo. Patru persoane care veneau din Brazilia au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus si s-a constatat ca acestea sunt purtatoare ale unei tulpini noi. 

 

Cele patru persoane care veneau din Amazonas si au ajuns in Tokyo pe 2 ianuarie, au fost plasate in carantina, pe aeroport.

Directorul Institutului National de Boli Infectioase, Takaji Wakita, a declarat ca varianta este diferita de cele care s-au raspandit din Marea Britanie si Africa de Sud, insa prezinta unele similaritati cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat ca in prezent nu exista dovezi ca noua tulpina ar fi mai contagioasa.

Dintre cele patru persoane, un barbat de 40 de ani a fost internat dupa ce dificultatile de respiratie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere in gat si dureri de cap, iar un adolescent a prezentat febra. Al patrulea pasager, o adolescenta, nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

Ministerul a raportat, de asemenea, ca a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpina de coronavirus descoperita in Marea Britanie, considerata mai contagioasa.

La sfarsitul lunii decembrie, Japonia a suspendat temporar intrarea pe teritoriul sau a cetatenilor straini pana la sfarsitul lunii ianuarie, dupa detectarea noilor variante identificate in Marea Britanie si Africa de Sud.

Premierul Yoshihide Suga a declarat joi stare de urgenta timp de o luna din cauza pandemiei, de aceasta masura fiind vizate capitala Tokyo si prefecturile vecine - Chiba, Kanagawa si Saitama. Masura a intrat in vigoare in cele patru prefecturi vineri, zi in care Japonia a inregistrat 7.711 infectii noi, inclusiv 2.392 de cazuri in Tokyo - cea mai mare crestere a numarului de cazuri zilnice pentru a patra zi consecutiv, scrie digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea