Social

# bruceloza #bacterie scapata din laborator # epidemie china #epidemie #laborator

O noua epidemie in China. Bacteria, scapata dintr-un laborator

O nou epidemie a pornit in China, in contextul in care intreaga planeta se lupta deja cu pandemia de coronavirus.

 

Peste 3.000 de persoane s-au imbolnavir de bruceloza, dupa ce bacteria a fost scapata dintr-un laborator, anul trecut, au transmis oficialii din domeniul sanatatii, potrivit CNN.

Se pare ca epidemia ar fi pornit de la o fabrica de produse farmaceutice din Zhongmu Lanzhou, care producea vaccinuri impotriva brucelozei pentru uz animal. Pana acum s-au imbolnavit 3.245 de persoane, a transmis Comisia locala de sanatate, potrivit CNN.

Autoritatile au testat in total 21.847 de persoane in provincia Gansu, care are o populatie de 2,9 milioane de locuitori, iar alte 1.401 de persoane au iesit pozitive. Din fericire, pana in prezent nu au fost raportate decese.

Bacteria a fost scapata din laboratorul producatorului chinez de farmaceutice din cauza ca erau folositi dezinfectanti si produse igienice expirate si nu toate bacteriile au fost eradicate in gazele reziduale, mai transmite CNN.

Ce este bruceloza

Bruceloza este o bacterie des intalnita la animale precum oi, capre, vaci sau camile. In momentul in care oamenii intra in contact cu acestea si consuma lapte nepasteurizat ce provine de la animale infectate, bacteria se poate transmite usor.

Bruceloza, cunoscuta si ca febra de Malta, provoaca simptome precum febra, dureri de cap, dureri musculare si articulare, oboseala generala si transpiratie excesiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea