Social

"O mare parte din succesul aderarii Romaniei la UE se datoreaza Monicai Macovei"

Comisarul european pentru Justitie Franco Frattini a indicat in cadrul unui seminar desfasurat la Bruxelles ca Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Cu toate acestea, costul aderarii la momentul stabilit ar putea fi continuarea monitorizarii celor doua state si dupa ce vor fi devenit membre ale UE.

Frattini a precizat ca, daca executivul european va recomanda aplicarea unor masuri de monitorizare sau activarea vreunei clauze de salvgardare , tinta va fi mai curand Bulgaria decat Romania pentru ca tara noastra ar fi inregistrat "progrese uriase" in privinta reformelor, "in special in combaterea coruptiei". Principalul responsabil de succesul acestor reforme este, in opinia lui Frattini, ministrul Justitiei, Monica Macovei, descrisa ca "principalul luptator impotriva coruptiei".

Frattini a apreciat ca "o mare parte a succesului aderarii Romaniei la UE va fi obtinut multumita doamnei Monica Macovei".

Declaratiile net favorabile Romaniei in comparatie cu Bulgaria ale comisarului pentru Justitie sunt similare cu cele ale comisarului pentru Extindere, Olli Rehn, care a semnalat, la randul sau, ca dintre cele doua tari, cea cu cele mai mari probleme, in special in privinta reformei justitiei este Bulgaria.

Ieri, Olli Rehn a participat la sesiunea Parlamentului European de la Bruxelles, unde a fost supus intrebarilor europarlamentarilor privind stadiul pregatirilor celor doua state. Membrii PE au insistat asupra continuarii procesului de monitorizare a celor doua state si dupa aderare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea