Social

O importantă bancă arabă, acuzată în SUA de finanţare a organizaţiilor teroriste

Una dintre cele mai mari bănci din Orientul Mijlociu a facilitat transferuri de zeci de milioane de dolari între cetăţeni saudiţi şi grupări palestiniene bănuite că au folosit banii pentru atacuri sinucigaşe, conform rezultatelor unei anchete americane, citate de Los Angeles Times în ediţia online. Informaţiile obţinute de anchetatorii guvernamentali şi de avocaţii care vor să dea în judecată Arab Bank "vor oferi o mai bună înţelgere a felului în care sunt transferaţi banii în această parte a lumii, pentru a susţine Hamas" şi alte grupuri militante din Cisiordania şi Faşia Gaza, a declarat Stephen Kroll, specialist în probleme de finanţare a terorismului. Departamentul american al Justiţiei a declanşat o anchetă penală asupra filialei din New York a Arab Bank, al cărei sediu central este în Iordania , şi a legăturilor sale financiare cu organizaţii sau persoane acuzate de terorism . În 2005, banca a acceptat să plătească amenzi de 24 de miioane de dolari pentru încălcarea legislaţiei americane pentru prevenirea finanţării terorismului. Banca a fost dată în judecată şi de cetăţeni americani şi israelieni răniţi în atentate sinucigaşe sau care au luptat în Israel sau în teritoriile ocupate, dar şi de rudele celor ucişi în atacuri. Data procesului nu a fost anunţată încă, dar cazurile ar putea duce la stabilirea unor reguli de bază privind obligaţiile băncilor care efectuează tranzacţii cu bani destinaţi grupurilor militante. Acuzarea susţine că Arab Bank a facilitat acte de terorism, deschizand conturi şi oferind şi alte servicii financiare pentru Hamas, Jihadul Islamic şi alte grupări similare. Arab Bank a acţionat şi ca administrator al unui plan în care autorii de atacuri sinucigaşe, desemnaţi de Autoritatea Palestiniană şi alte organizaţii drept "martiri", au primit compensaţii pentru actele lor, conform documentaţiei prezentate în justiţie. Reprezentanţii băncii resping acuzaţiile şi declară că nu au susţinut conştient niciodată acte de terorism, afirmand că acordul de a plăti amenda din 2005 nu reprezintă o recunoaştere a încălcării legii.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.