Social

#probleme cardiace #gena infarct #infarct barbati

O gena ce provoaca infarctul, descoperita de cercetatori

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea Duke din Nortk Carolina au descoperit o gena care poate creste cu 38% riscul barbatilor de a face infarct.

 

Gena, care a fost sesizata la un barbat din opt, ii poate afecta cel mai rau pe cei care au probleme cardiace, dar ii expun pe acestia si riscului de a muri in sase ani de la dezvoltarea unei astfel de maladii.

La femei, aceasta gena a fost prezenta intr-un numar redus, de 2%-3%. Profesorul Williams, de la aceeasi universitate americana, a aratat ca persoanele purtatoare ale acestei gene produc totodata de doua ori mai mult cortizol, hormon al stresului, atunci cand sunt expuse unor presiuni psihologice.

De asemenea, profesorul american a descoperit ca subiectii cu sensibilitate crescuta la stres, din cauza acestei mutatii genetice, aveau un risc mai crescut de infarct, precum si un risc mai mare de deces.

Sursa foto: indianexpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea