Social

O expozitie despre identitate la Venetia

Miercuri, 2 aprilie, la orele 18,30, Palatul Correr, sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, va gazdui vernisajul personalei de grafica si gravura Autoportret. Reconstructie identitara a tanarului artist plastic Cristian Opris.

Curatorii expozitiei sunt Alexandra Sarbu, muzeograf la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, si Cristian Alexandru Damian, bursier "Nicolae Iorga" al Institutului din Venetia. Activitatea desfasurata in ultimii ani de tanarul grafician Cristian Opris a probat si confirmat in repetate randuri potentialul sau artistic remarcabil, aparitiile sale expozitionale bucurandu-se de un interes deosebit in lumea artistilor si a criticii de specialitate.

Absolvent al sectiei de grafica a Academiei de Arte Vizuale ,,Ion Andreescu'' din Cluj-Napoca si al cursurilor de masterat in arte vizuale, Cristian Opris este in prezent asistent universitar doctorand al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca si membru titular al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Cluj. Portofoliul sau cuprinde, alaturi de expozitii personale, un numar important de participari la competitii nationale si internationale de mare anvergura, in urma carora a fost recompensat cu premii notabile (selectiv: Premiul Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectiunea Tineret; Premiul Muzeului de Arta "Tokyo International Mini-Print Triennial", Japonia; Premiul Ligii pentru Drepturile Omului "The Felicien Rops International Competition", Namur, Belgia; Premiul Criticii de Arta "The European Competition of Non- Traditional and Avangarde Graphic", Praga, Cehia).

Expozitia de la Venetia propune o noua abordare a zonei privilegiate de investigatie a artistului: identitatea, indisolubil legata de timp si memorie, avand ca pretext vizual si conceptual ideea de autoportret. Expozitia mizeaza, in esenta, pe valentele fragilului echilibru intre identitate si alteritate, intre local si universal.

Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 14 aprilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea