Social

#lupta anticomunista # Muzeu National al Totalitarismului Comunist #victime totalitarism comunist #cruce Universitate #cruce otel #comunism

O cruce de otel, de 25 de metri, la Universitate

In 2016, o cruce de otel inoxidabil, inalta cat un bloc de opt etaje, ar putea fi construita in centrul intersectiei din Piata Universitatii, conform unui proiect de lege adoptat saptamana aceasta in Plenul Senatului. 

Proiectul de lege presupune si construirea unui monument national al victimelor totalitarismului comunist in centrul intersectie din Piata Universitatii din Bucuresti. Astfel, va fi ridicata o cruce din otel inoxidabil de 20-25 de metri, cu o instalatie de iluminare, care va functiona continuu, si flancata de drapelul national. Monumentul va fi inaugurat in 2016.

Propunerea legislativa mai prevede introducerea in manualele scolare de istorie a variantei sintetizate sau a rezumatului raportului.

Totodata, proiectul de lege prevede infiintarea unui Muzeu National al Totalitarismului Comunist, in primul trimestru din 2016, cu sediul in Bucuresti. Muzeul va fi deschis publicului in termen de noua luni de la infiintare.

Constructia monumentului de 25 de metri, ce se doreste a fi un simbol al luptei anticomuniste, este prevazuta printr-un proiect de lege, adoptat de Senat si initiat de senatorul independent Sorin Iliesiu. 

Crucea va avea dimensiunea potrivita pentru ca impactul vizual sa fie pregnant, inclusiv de la departare, se menționeaza in proiectul de lege.

Sursa foto: metropotam.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.