Social

#faliment Carpatica Asig #Carpatica Asig #asigurare auto

O companie de asigurari intra in faliment! Tu unde ai asigurare?

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis ridicarea licentei Carpatica Asig.  ASF va formula o cerere pentru falimentul companiei sibiene.

“ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.Legii 503/2004 (republicata) si Legii 85/2014 (va face obiectul unui comunicat transmis separat)”, transmite un comunicat ASF.

Potrivit estimarilor din raportul Deloitte, Fondul de Garantare a Asiguratilor ar urma sa cheltuiasca in jur de 650 de milioane de lei pentru despagubirea clientilor Carpatica Asig si a tertilor pagubiti de acestia. In cazul in care s-ar alege varianta continuarii procedurii de rezolutie, costurile ar urca spre 800-900 de milioane de lei, in conditiile in care FGA ar trebui sa recapitalizeze din resurse proprii Carpatica Asig.

Dimensiunile falimentului Carpatica Asig sunt sensibil mai mici decât cele ale Astra Asigurari, ceea ce poate sugera ca si estimarile Deloitte sunt exagerate. Potrivit informatiilor Profit.ro, la Carpatica Asig exista in acest moment in jur de 26.000 de dosare de dauna. Valoare medie a daunei pe un astfel de portofoliu este de 1.500 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea