Social

O carte care prezintă dimensiunea globală a marlăniei se lansează la Humanitas

"Cantice marlăneşti", o carte de Florin Bican ce semnalează "dimensiunea globală a marlăniei", prezintă fenomenul în ipostaze dinamice şi militează pentru integrarea lui europeană, va fi lansată marţi de editura Humanitas Educaţional. Marlănia este un climat universal şi iremediabil în care trăim încă de la varsta lecturilor de adormit copiii, se arată într-un comunicat de presă al editurii. "Canticele marlăneşti" reprezintă o tentativă de asumare a marlaniei ca stare "atemporală şi nedelimitată geografic". Obiectul volumului nu este definirea marlaniei, iar ostracizarea ei nu stă în intenţia autorului. Florin Bican încearcă o simplă prezentare a fenomenului în ipostaze dinamice, la care cititorul de toate varstele este invitat să se raporteze şi să se racordeze. Cartea semnalează, dincolo de inconfundabilul specific autohton, dimensiunea globală a marlaniei şi militează astfel pentru "recunoaşterea marlăniei romaneşti şi integrarea ei în cea europeană şi, în ultimă instanţă, în cea universală". Florin Bican a fost asistent la catedra de limba engleză a Universităţii Bucureşti, profesor de limba engleză la Augsburg şi München, traducător liber profesionist şi coordonator al programului de pregătire a tinerilor traducători străini din cadrul Institutului Cultural Roman. Autorul publică articole pe diverse teme în presa romană, britanică şi americană ("Dilema Veche", "Romania literară", "Academia Caţavencu", "Scotland on Sunday", "The Spectator", "The National Review" şi altele) şi are în lucru al doilea volum al "Canticelor marlăneşti". La lansarea cărţii lui Bican, ce va avea loc marţi, de la ora 18.00, la Librăria humanitas kretzulescu "> humanitas kretzulescu "> humanitas kretzulescu ">Humanitas Kretzulescu , va vorbi autorul dar şi Ada Milea, Radu Paraschivescu şi Dana Papadima.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.