Social

# materie controversata #materii elevi #programa scolara

O alta materie controversata, inclusa in programa elevilor

O noua materie ar putea fi inclusa in programa elevilor. Este vorba despre istoria romilor si a nomazilor. Noua materie a fost recomandata de Consiliul Europei pentru toate statele membre.

Propunerea este cat se poate de serioasa. Consiliul Europei, care apara drepturile omului de pe intreg continentul, indeamna statele membre sa adopte aceasta sugestie.

Recomandarea, care a fost adoptata miercuri, “indeamna pentru prima oara” tarile membre “sa introduca istoria romilor si/sau nomazilor (gens du voyage) in programele scolare si materialele pedagogice”, a anuntat Consiliul Europei intr-un comunicat.

In acelasi document se subliniaza faptul ca romii si nomazii “sunt parte integranta a societatii, nationale si europene”, si se insista asupraimportantei predarii Holocaustului comis de regimul nazist si aliatii sai si altor acte comise impotriva lor in intreaga Europa”, potrivit stirileprotv.ro.

Mai mult, Consiliul Europei indeamna, in acelasi timp, la initiarea unei lupte impotriva unui “antitiganism persistent” in Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea