Social

#studiu #pictograma #fumator #roman

Numarul fumatorilor, in scadere din cauza pictogramelor

Fumatorii acopera imaginile socante de pe pachetele de tigari, insa nu renunta la fumat . Totusi numarul fumatorilor este in scadere, pentru ca oamenii au inceput sa constientizeze efectele pe care le are acest viciu asupra lor, dar si asupra celor dragi. 

Jumatate dintre adultii si adolescentii din Romania resping fumatul din cauza pictogramelor de pe ambalaj, care le provoaca reactie de respingere si dezgust. Aceasta este una dintre concluziile studiilor realizate de specialisti ai Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitala si fumat din Ministerul Sanatatii.

Potrivit opiniei medicilor, constientizarea riscurilor fumatului este un prim pas spre renuntare.”Atunci cand trebuie sa ne modificam un comportament, lucrurile nu se pot schimba dintr-o data. Prima data, fumatorii se intreaba daca e bine ceea ce fac, iar noi, prin pictograme, le inducem o reactie emotionala negativa”, a adaugat Magdalena Ciobanu.

Un rol important in renuntarea la fumat pare sa il joace pictogramele care au fost lipite pe pachetele de tigari. Imaginile, introduse in iulie 2008 cu scopul de a-i determina pe tigara , 8,5% isi pun tigarile in tabachera, iar 19% le cer vanzatorilor pachete cu pictograme mai “blande”.

Peste sase luni pe pachetele de tigari vor fi introduse imagini care vor acoperi aproape toata fata pachetului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea